اگر به دنبال گرفتن مهریه در طلاق توافقی هستید با چگونگی آن در سایت خوب گروه وکلای تهران آشنا شوید

طلاق توافقی ومهریه

طلاق توافقی همان گونه که از اسمش مشخص است زن و مرد بر سر مسائل اقتصادی,فرهنگی واجتماعی شان که در طول دوران زندگی شویی به مشکل میخورند با هم صحبت کرده که به صورت توافقی از هم جدا شونند . ولی اگر توافق بین زن ومرد با هم, بر سر مسائل گفته شده نباشد طلاق توافقی به نتیجه ای نمیرسد .

مهریه, مهمترین مسئله در طلاق توافقی بین زن و مرد می باشد. زن و شوهر ( زوجین ) باید قبل از جدا شدن از هم, در مورد مهریه با هم به توافق رسیده باشند {حال زن بخواهد همه مهریه خود یا قسمتی از آن را ببخشد یا همه مهریه را از مرد بگیرد و یا با چه شرایطی مهریه پرداخت شود} چون رای دادگاه منوط به توافق زوجین در مورد مهریه صادر میشود .

بگذارید با یک مثال این توافق مهریه بین زن ومرد را بیشتر توضیح دهیم ;

مهریه زوجی سیصد و پنجاه سکه تمام بهار آزادی میباشد, زن ( زوجه ) مقدار ۲۴۰ سکه از مهریه خود را می بخشد والباقی آن را که ۱۱۰ سکه میشود با مرد توافق میکند که به صورت شرایطی دریافت کند و این شرایط توافق آنها در دفترخانه طلاق به ثبت میرسد.

با استناد به مسائل مذکور بالا میتوان گفت که در طلاق توافقی, زن ومرد اجازه دارنند که در مورد مسئله مهریه قبل از طلاق به هر راه و روشی که خودشان توافق کردند تصمیم گیری کنند و مرد نسبت به آن عمل کند .

آیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هست؟

یکی از سوالاتی که در زمینه طلاق توافقی خیلی مطرح میشود این است که آیا امکان گرفتن مهریه بعد از طلاق توافقی وجود دارد یا خیر;  وقتی زوجین( زن و مرد) برای جدایی با هم توافق میکنند , زوجه (زن) مقداری از مهریه خود یا تمامی آن را میبخشد تا مرد را راضی به طلاق کند.

نکته ای که در مورد مسئله بالا میتوان گفت این است که در قانون حمایت خانواده گفته شده در صورتی که طلاق توافقی باشد امکان مطالبه مهریه وجود ندارد .

همچنین اگر در طلاق توافقی برای مهریه چک یا سفته ای بین زن و مرد رد و بدل شود , در صورتی که بعد از طلاق چک و سفته وصول نشود زن میتواند با مراجعه به دادگاه و با در اختیار داشتن چک و سفته, مطالبه خود را درخواست کند و در صورتی که اثبات شود مرد در پرداخت مطالبات زن کوتاهی کرده باشد امکان حکم جلب و توقیف اموال مرد نیز وجود دارد; که مطابق با ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده , دادگاه تا سقف ۱۱۰ سکه را در صورت نپرداختن اقساط مهریه, حکم جلب مرد(شوهر) را صادر میکند و برای الباقی مهریه زن باید بتواند اموال مرد را به دادگاه اثبات کند .

حال اگر بین زن و مرد مدرکی (چک و سفته) رد و بدل نشود, بعد از طلاق اگر مرد از پرداخت مهریه در زمان تعیین شده سر باز کند , زن میتواند با حضور در دادگاه و تنظیم شکواییه مطالبه خود را درخواست کند .

رجوع بعد از طلاق توافقی

در زمان ثبت طلاق اگر دوشیزه (باکره) بودن و یا یائسه بودن زن مشخص باشد طلاق قابل رجوع نیست, در غیر این صورت مرد میتواند در عرض سه ماه به زن رجوع کند و مجددا به حالت زن و شوهر (زوجیت) بازگردنند.

اما طلاق های توافقی حالت خلعی میباشد; یعنی زن ( زوجه )  قسمتی از مهریه یا تمام آن را به مرد میبخشد که اگر زن دوشیزه ( باکره ) یا یائسه نباشد، به آن چه که بخشیده میتواند رجوع کند. [ به دفترخانه ای که طلاق توافقی را در آن ثبت کرده مراجعه و تقاضای رجوع کند ]

پس از رجوع زن , طلاق دوباره به حالت رجعی بودن خود باز می گردد و در این صورت مرد (شوهر) میتواند به زوجه رجوع کند و به حالت زن و شوهر (زوجیت) بازمی گردند .

 

منبع : گروه وکلای تهران


وبلاگ وکلای مجد طلاق ,مهریه ,توافقی ,توافق ,رجوع ,دادگاه ,طلاق توافقی ,گرفتن مهریه ,قانون حمایت ,حمایت خانواده ,دوشیزه باکره ,قانون حمایت خانواده ,امکان گرفتن م منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

دنیای از خوشمزه ها خدمات ال جی ورزش و تناسب اندام فانوس چاپ و خدمات کامپیوتری شمس آموزش آرایش و فنون زیبایی خبر بازی ها عصر وی آی پی | دانلود رایگان فیلم | دانلود ریمیکس